Super aanbieding naar Japan

15-daagse Reis door het mystieke Japan op zaterdag 18 juli 2020                        .  Een ieder doet rechtstreeks zaken met de anvr/sgr touroperator!
Heenvlucht zaterdag 18 juli Amsterdam – Tokyo .Aankomst op zondag 19 juli 2020                                                                                                                                                                                                                                          Terugvlucht op vrijdag 31 juli vanuit OSAKA om 10.25u .Aankomst op Schiphol 15.10u  dezelfde dag.                                    .REISSOM €3.250 INCL. KLM vliegreis, ***(*)hotel, vervoer, ontbijt Inbegrepen
• Vlucht Amsterdam-Tokyo en Osaka-Amsterdam met KLM
• Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag 
• Rondreis per touringcar en (hogesnelheids)treinen
• 2 x bagagetransport (o.b.v. max 23 kg bagage per persoon)
• Nederlandssprekende reisleiding 
• Lokale Engelssprekende gidsen
• 13 nachten verblijf in genoemde toeristenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 13 x ontbijt
• Stadsbezoeken Tokyo, Hiroshima* en Kyoto*
• Dagexcursie Kamakura* en Nara*
• Bezoek aan Shirakawago*, Kanazawa* en Miyajima
• Wandeling Takayama*
*    Let op: Exclusief entreegelden                                                                                                          Bijkomende kosten ter plaatse                                                                                                                                                                                    • Entreegelden, totaal ca. Yen 7.890 per persoon (ca. € 65 pp)
• Fooien                                                                                                                                                              Niet inbegrepen                                                                                                                                  • Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen. Dus als ik steeds groepen van 9 personen kan aanmelden besparen we €2,50 elk                                                                          Belangrijk                                                                                                                                                • Tijdens de treintrajecten van de route is het niet mogelijk om uw koffer mee te nemen. Houd er dus rekening mee dat u enkele nachten geen koffer tot uw beschikking heeft en u dus belangrijke spullen meeneemt in uw handbagage. Bij het vervoeren van de koffers is rekening gehouden met een gewicht van max. 23 kg, mocht de bagage zwaarder uitvallen dan zullen de meerkosten doorbelast worden.  Een ieder boekt rechtstreeks bij de ANVR/SGR touroperator.                                                                                                                              Optioneel (direct bij te boeken)                                                                                                          • Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol
• Park, Sleep & Fly arrangement Schiphol                                                                                                                                                             
                    PROGRAMMA Rondreis Het mystieke Japan

+1
De imposante en heilige Mount Fuji ontwaakt in het ochtendlicht. Mysterieuze mistflarden trekken langzaam op boven de frisgroene rijstvelden. Ondertussen gaat in Tokyo en andere steden van wereldformaat het leven onverstoorbaar door, van trendy stadswijken en drukke winkelstraten met de laatste elektronische gadgets tot de serene stadsparken en tempels. Een rondreis vol tegenstrijdigheden. De pracht van de kersenbloesem in het voorjaar, de bijzondere theeceremonies, de kleurrijke kimono’s, de fascinerende geishacultuur en de Japanse kookkunst maken de betovering van keizerrijk Japan compleet. 
Dag 1 • Amsterdam-Tokyo zaterdag 18 juli
We vliegen in de late middag met een nachtvlucht van Amsterdam naar Tokyo.
Dag 2 •  20 juli Tokyo

+3
Na aankomst volgt een stadsbezoek aan Tokyo. Rond 1600 was Tokyo een klein vissersplaatsje met een geheel andere naam, Edo. De lokale machthebbers vaardigden wetten uit waarmee de belangrijkste families zich verplicht permanent in het plaatsje moesten vestigen. Met in hun kielzog in levendige handel en groeiende rijkdom. Ook in de ruim drie eeuwen dat het voor Westerlingen verboden was om voet aan Japanse wal te zetten, wist het groeiende stadje haar positie te verstevigen. De groei was niet te stuiten, zodat het in de 17e eeuw reeds de grootste stad ter wereld genoemd kon worden, met ruim 1 miljoen inwoners! Toen de Keizer in 1868 besloot zijn zetel van Kyoto naar Edo te verplaatsen werd de naam veranderd in Tokyo, dat letterlijk Oostelijke hoofdstad betekent. De stad groeide als nooit tevoren en wist in 1964 zelfs de Olympische Spelen binnen te halen en werd bovendien de economische hoofdstad van Azië. Tokyo is een verrassende mengelmoes van traditionele Japanse levenswijzen en moderne Westerse cultuur, die niet alleen in de bouwkunst terugkomt maar juist ook in het dagelijkse leven. We maken vandaag onder meer een fotostop bij het Japans keizerlijk paleis, het kleurrijke hart van de oude stad met de indrukwekkende Sensoji Tempel, ook bekend als de Asakusa Kannon en we wandelen door het winkelstraatje Nakamise met traditionele Japanse souvenirshops. Na ons stadsbezoek gaan we naar ons hotel waar we 4 nachten verblijven.
Dag 3 • 21 juli Vrije dag in Tokyo

+4
Vrije dag in Tokyo. Gaat u in de ochtend een bezoek brengen aan de Tsukiji vismarkt? In de ochtend verkopen de vele handelaren vis. De vismarkt verkoopt ca. 2500 ton vis per dag! Voor de vroege vogels is het hoogtepunt de tonijnveiling die om 05:20 uur plaatsvindt. Handelaren strijden om het mooiste en grootste stuk tonijn. In overleg met de reisleider bestaat er de mogelijkheid om vandaag een stadswandeling te maken door Tokyo. Laat u verrassen door de traditionele Japanse levenswijzen en moderne Westerse cultuur. Wat dacht u ervan om een wandeling te maken door de straten van Shinjuku of Harajuku om de contrasten zelf te ervaren? Steek in de schemering met indrukwekkende neonreclames de beroemde Shibuya Crossing over of geniet van het uitzicht vanaf de Tokyo Tower, een imitatie van de Eiffeltoren. Uw reisleider zal u hierover ter plaatse informeren.
Dag 4  21 juli• Kamakura

+4
We maken per lokale trein een dagexcursie naar Kamakura. Deze kleine stad, gelegen aan de kust, was ooit het politieke centrum van Japan. Tegenwoordig is Kamakura populair bij toeristen vanwege diverse tempels en heiligdommen. We bezoeken hier de Hasedera Tempel, bekend om het 9 meter hoge houten beeld van Kannon, de godin van barmhartigheid. Hierna wandelen we naar de Kotoku-in tempel waar we het prachtige bronzen beeld van de grote Boeddha (Daibutsu, in het Japans) bezichtigen. Dit beeld is 13 meter hoog en heeft vele aardbevingen doorstaan. Vervolgens gaan we door naar het Tsurugaoka Hachimangu heiligdom, de belangrijkste van Kamakura en te bereiken via een lang en breed pad. Tenslotte wandelen we door het Komachi-dori straatje met vele winkels en cafés. Aan het eind van de dag reizen we per trein terug naar Tokyo.
Dag 5 • 22 juli Vrije dag in Tokyo-Nikko (optioneel)

+4
Vrije dag in Tokyo, optioneel kunt u deelnemen aan de excursie naar Nikko. Heiligdommen en tempels vormen hier in hun natuurlijke omgeving een uitstekend voorbeeld van een traditioneel Japans religieus centrum. Het nationale park van Nikko is een natuurrijk gebied met bergen, meren, bossen, watervallen en heetwaterbronnen en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens deze excursie wordt een bezoek gebracht aan het Nikko Toshogu heiligdom, een prachtige waterval in de omgeving en de Tamozawa keizerlijke villa met haar prachtige tuin.
Dag 6  23 juli• Mount Fuji-Hakone

+3
In de ochtend levert u uw koffer in voor het vervoer naar Takayama. Zorg dat u een overnachtingstas bij u heeft voor de overnachting in Hakone. 
Mount Fuji, hét symbool van Japan ligt ten zuiden van de hoofdstad Tokyo op ongeveer 2 uur rijden met de bus. Jaargetijde en het weer spelen een belangrijke rol tijdens een bezoek aan dit gebied. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om Mount Fuji te zien. Als we geluk hebben worden we met een onvergetelijk uitzicht beloond. Deze hoogste (3776 meter) en perfect symmetrische berg in Japan laat zich zoals gezegd alleen bewonderen bij goed weer. We kunnen een boottocht maken over het Ashi meer, dat 3000 jaar geleden is ontstaan na de laatste uitbarsting van Mt. Hakone. Indien het weer het toelaat gaan we aan boord van een kabelbaan voor een fantastisch uitzicht op de omgeving. We overnachten in Hakone. Reisafstand ca. 200 km.
Dag 7  24 juli • Hakone-Takayama

We reizen naar het station in Mishima waar we aan boord gaan van de Shinkansen hogesnelheidstrein naar Nagoya. Een treinrit aan boord van deze trein is een heel bijzondere ervaring, de trein haalt een snelheid van bijna 300 kilometer per uur! In Nagoya stappen we over op de trein naar Takayama. Na aankomst in Takayama, bijgenaamd ‘klein Kyoto’, maken we een wandeling door het centrum waarbij we de Yatai Kaikan Hall bezichtigen, hier zijn voorbeelden van handgemaakte draagstoelen te vinden die 2 x per jaar van stal worden gehaald voor een grote optocht. Ook brengen we een bezoek aan het Kusakabe Folkcraft museum, gevestigd in een oude koopmanswoning en wandelen we door het hart van het oude gedeelte van Takayama, Kamisannomachi street. De komende twee nachten overnachten we in Takayama. Bij aankomst in het hotel in Takayama staat uw koffer voor u klaar bij de receptie. Reisafstand ca. 220 km.
Dag 8  25 juli• Vije dag in Takayama

Een vrije dag in Takayama. Sta vroeg op en ga naar de ca. 350 meter lange Miyagawa-ochtendmarkt voor lokale handwerkproducten en snacks. 60 winkeltjes en stalletjes liggen uitgestrekt tussen de Kajibashi brug en de Yayoi Bashi brug. Voor wandelaars is de Higashiyama Walking Course een aanrader. Deze 5 kilometer lange wandeling gaat langs diverse tempels, heiligdommen en de ruïnes van het kasteel van Takayama. Of gaat u Takayama en omgeving per fiets verkennen?
Dag 9  26 juli• Shirakawago-Kanazawa

+7
Op weg naar Kanazawa stoppen we in Shirakawago, bekend vanwege de traditionele gassho-zukuri boerenwoningen. De naam gassho-zukuri betekent zoiets als ‘gemaakt als handen in gebed’, de daken van deze huizen lijken op de handen van boeddhistische monniken als ze aan het bidden zijn. We nemen een kijkje in een van de boerenwoningen. Aangekomen in Kanazawa bezoeken we één van mooiste tuinen van Japan. De 11 hectare grote Kenrokuen tuin ligt naast het kasteel van Kanazawa en hier heeft u de tijd om rond te lopen langs de grote vijver en prachtige bomen. Deze nacht verblijven we in Kanazawa. Reisafstand ca. 125 km.
Dag 10  27 juli • Kanazawa-Hiroshima
Vandaag wordt uw koffer vervoerd naar Kyoto. Zorg dat u uw overnachtingstas bij u heeft voor de overnachting in Hiroshima. 
Na het ontbijt nemen we de expresstrein naar Shin-Osaka, hier stappen we over op de Shinkansen hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Overnachting in Hiroshima. Reisafstand ca. 515 km.
Dag 11  28 juli • Hiroshima-Kyoto

+1
Onze aandacht gaat vanochtend uit naar Hiroshima. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 6 augustus 1945, een zeer zwarte dag in de geschiedenis van Japan, ontplofte hier om 8.15 uur `s ochtends een atoombom boven het Centrum voor Industriële Promotie, nu de Atomic Dome ook wel de Koepel van Hiroshima genoemd. De restanten van dit centrum zijn de enige overblijfselen van de totale verwoesting, zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. We zien onder meer het indrukwekkende Peace Memorial Park & Museum met diverse vredesmonumenten. Ook bezoeken we het heilige eilandje Miyajima voor een kijkje bij de rode ”drijvende” poort (Tori in het Japans) en een bezoeken we het bijzondere Ituskushima heiligdom. Deze tempel is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst en bevindt zich aan de waterkant. Na dit indrukwekkende bezoek reizen we, wederom per Shinkansen hogesnelheidstrein, van Hiroshima naar Kyoto voor de laatste vier overnachtingen. In Kyoto staat uw bagage voor u klaar bij de receptie. Reisafstand ca. 380 km.
Dag 12  29 juli • Kyoto

+4
We verkennen Kyoto, tot 1868 de keizerlijke hoofdstad van Japan. De stad bleef ook gespaard bij de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en heeft daardoor nog een uitgesproken Japans karakter. Wist u dat Kyoto ruim duizend tempels telt? We zien onder meer het Gouden Paviljoen, oftewel de Kinkaku-ji tempel, een replica van het oorspronkelijke 12e-eeuwse paviljoen dat in 1950 door een monnik in brand werd gestoken. Het Nijo kasteel en de Kiyommizu Tempel, een houten boeddhistische tempel komen ook aan bod. In de middag is er vrije tijd om zelf de stad van de Geisha’s te verkennen.
Dag 13  30 juli • Nara

Een mooie dagexcursie naar Nara, waar een aantal van de oudste en grootste tempels van Japan te bewonderen zijn. We zien hier de Todaiji Tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel staat een 15 meter hoge bronzen boeddhabeeld. Ook aanschouwen we het heiligdom Kasuga Taisha dat bekend staat om de honderden bronzen en stenen lantaarns, gedoneerd door aanbidders. Daarnaast staat het park bekend om de honderden herten die hier vrij rond lopen.
Dag 14  31 juli• Vrije dag in Kyoto

+1
Een vrije dag in Kyoto om uw laatste souvenirs te kopen of om een wandeling te maken door de wijk Gion, waar de geisha’s wonen en werken. Of bezoekt u liever met de reisleider een aantal tempels en heiligdommen? Kyoto is ook bekend om zijn mooie Zentempels met bijzonder aangelegde tuinen om te mediteren. Uw reisleider kan u er over vertellen. Optioneel kunt u een avondvoorstelling bijwonen in het Gion Theater waarbij 7 korte traditionele dans-, theater- en muziekstukjes worden opgevoerd en waarbij Geisha’s en Maiko’s een rol spelen. Ook de theeceremonie en een poppenspel behoren tot de voorstelling.
Dag 15  ZATERDAG 1 augustus • Osaka-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Osaka. Reisafstand ca. 105 km. Terugvlucht naar Nederland, aankomst dezelfde dag op Schiphol omstreeks 15.10u. Terug van een van de mooiste reizen van uw leven.
                                                        ************
Aanmelding kan vanaf nu tot 31 januari 2020 door een kopie van uw paspoort te mailen via hcfriendshiptours@gmail.com  of Appen via 06-51352915
Een ieder krijgt na aanmelding de REISWIJZER JAPAN toegestuurd. De reispret kan in ieder geval beginnen. Hierna volgt vanaf 1 februari iedere maand een NIEUWSBRIEF JAPANREIS

A.M. Godijn,  Ad. Tel: 06 29399215E-mail: amgodijn@gmail.com