Chinese horoscoop 2020, het jaar van de Rat

Deze Chinese horoscoop geeft je een beeld van wat je van 2020 kunt verwachten. Voor sommigen brengt dit jaar liefde en geluk, voor de anderen eerder tegenslag en moeite.

Vergeet in geen geval dat elk nieuw jaar ook lessen brengt, en dat de manier waarop je in het leven staat en naar het leven kijkt doorslaggevend is in hoe jij het leven ervaart!

Opgelet! Het Chinese nieuwjaar komt niet overeen met het onze – deze horoscoop geldt dus eigenlijk pas vanaf 11 februari 2020, wanneer het jaar van de Rat werkelijk ingaat.

2020 wordt het jaar van de Rat

Kinderen geboren tussen 25 januari 2020 en 11 februari 2021, worden geboren onder het teken van de Rat! Dit betekent dat de dierencyclus zich voor een laatste keer herhaalt alvorens weer helemaal opnieuw te starten – de Rat is namelijk het eerste dier in de dierencyclus, en metaal het laatste element in de elementencyclus.

1. De Rat

1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Hey Rat! Dit is jouw Ben Ming Nian, jouw Zodiac jaar. Helaas betekent dat niet dat dit een gemakkelijk jaar voor je wordt. Dit jaar haal je jezelf, volgens de Chinese mythologie, een vloek van Tai Su, de ‘Leeftijdsgod’, op de hals. 2020 zou je volgens de traditie enkel ongeluk brengen. Je hoeft dat niet zo donker in te zien – je kunt het ongeluk ook zien als potentiële lessen! Gelukkig komt deze waarschuwing met enkele maatregelen waarmee je jezelf kunt beschermen tegen het naderend ongeluk.

 • Draag de kleur rood. Volgens een oud Chinees geloof zou de kleur rood kwade geesten ongeluk afweren, en geluk aantrekken.
 • Houd een jadesteen of een met jaden versierd juweel bij je.
 • Draai je weg van Tai Su door je naar het Noorden te keren. Je kunt bijvoorbeeld mediteren in deze richting, maar sommigen gaan zo ver dat ze hun bedden en bureaus ook naar het Noorden oriënteren. Deze richting is trouwens voor elk dierenteken anders, want Tai Su verplaatst zich elk jaar.
 • Algemene vooruitzichten voor het jaar van de Rat
 • 25 januari 2020 t/m 11 februari 2021
 •  Bekijk je persoonlijke horoscoop voor het jaar van de Rat
 • Het jaar van de Rat kenmerkt zich door vernieuwing.
 • Algemeen
  Volgens de legende was de Rat de eerste die verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep. De Rat is altijd enthousiast en nieuwsgierig en enorm opportunistisch. Het jaar van de Rat is niet alleen het eerste jaar van een nieuwe cyclus, het is ook de start van vernieuwing en vooruitgang. Ratjaren zijn pioniersjaren, op allerlei vlak kunnen we vernieuwing verwachten die allerlei aspecten van ons leven zullen beïnvloeden.
 • Het jaar van de Rat heeft ook vaak een grote invloed op onze wijze van communiceren. In 2008, het vorige Ratjaar, werd er hard gewerkt aan WhatsApp wat in 2009 werd uitgebracht voor iedereen met een iPhone. En moet je nu kijken..
 • Ik vermoed dat 2020 -of we dat willen of niet- het jaar van het uitrollen van het 5G netwerk zal worden. Ook dat zal gigantische wijzigingen in ons leven teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die -door de lage reactiesnelheid van 5G- communiceren met stoplichten en ook zelf de route aanpassen als er ergens oponthoud is.
 • Het jaar 2020 is een drempel tussen oud en nieuw. Bepaalde niet al te frisse zaken zullen aan het licht komen en in elkaar storten als kaartenhuisjes. Aandelen kunnen torenhoog stijgen, maar met hetzelfde gemak kun je je geld zomaar verliezen. Doe geen ondoordachte investeringen.
 • Er ligt dit jaar ook veel aandacht bij onze gezondheidszorg, er zal meer aandacht komen voor preventie en het stimuleren van een gezonde levenswijze. Internationaal onderzoek kan voor belangrijke doorbraken op dit vlak zorgen.
 • Ook het milieu en de opwarming van de aarde blijven flink in de picture. In de loop van het jaar kunnen politici en milieudeskundigen tot ingrijpende maatregelen komen.
 • Persoonlijk
  Vriendschap, liefde en samenzijn zullen een belangrijke rol spelen in ons privéleven en over het algemeen zal het jaar van de Rat positief en vrolijk zijn. Ook moedigt dit jaar mensen aan om hun dromen te verwezenlijken. Belangrijk is het wel om verstandige beslissingen te nemen en niet ondoordacht ergens in te springen.
 • Het jaar van de Rat loopt van 25 januari 2020 t/m 11 februari 2021. Wil je weten wat dit jaar voor jou in petto heeft, dan vind je hieronder vast een voorproefje.
 • Als je meer wilt weten, selecteer dan je Chinese teken en klik daarna op “OK” onderaan de pagina. Betalen doe je met je telefoon à €1,30.
 • Tip: Vergeet niet je horoscoop te bewaren, je kunt dan later alles nog eens rustig nalezen. Klik onderaan de duiding op het ikoontje van de printer om -afhankelijk van de instellingen van je browser- op te slaan of uit te printen.
 • Weet je niet welk Chinees dierenriemteken bij jouw geboortedatum hoort? Dan kun je dat op deze site ook gratis laten berekenen, kijk op de home pagina.
 • Voor Ratten biedt het jaar van de Rat bijzonder goede perspectieven. Of deze perspectieven ook werkelijkheid worden, hangt echter in grote mate af van…

       De Rat in het kort:

pastedGraphic_1.png

Slim
Charismatisch
Geliefd
Aardig
Gevat
Slinks
Zelfzuchtig
Beschermend
Berekenend                 

Sterrenbeeld Rat karakter

Je hoeft je echt niet te schamen om de Rat als je teken te hebben. In China wordt de Rat gerespecteerd en gezien als een moedig en ondernemend persoon. Het wordt als een eer gezien om in het jaar van de Rat geboren te worden en het is een voorrecht om geassocieerd te worden met een Rat. Rat weten precies waar ze oplossingen moeten vinden en kunnen zowel voor zichzelf als anderen zorgen zonder problemen. Ze gebruiken hun instinctieve observatievermogen om anderen te helpen in tijden van moeilijkheden en ze kunnen in vrijwel alle omstandigheden overleven.

Ratten zijn heel levendig en hebben veel mentale en fysieke prikkels nodig. Ze kunnen kalm en opmerkzaam zijn, maar soms ontstaat er in hun hoofd een bepaalde geestelijke rusteloosheid, waardoor ze teveel hooi op hun schouders kunnen nemen, om er vervolgens pas te laat achter te komen dat ze hun verplichtingen niet kunnen nakomen. Ratten zijn ontzettend intelligent. Daarnaast hebben ze ook een zekere nieuwsgierigheid en levendige verbeelding, en ze zijn erg scherp en gevat.

Het teken van de Rat is het eerste teken in de cyclus, waardoor Ratten zekere leiderschapskwaliteiten uitstralen en erg goed de leiding op zich kunnen nemen. Ze vinden het niet erg om veel verantwoordelijkheid te hebben en ze hebben een sterke aanwezigheid die andere mensen respecteren. Voor een Rat zijn status en geld sterke motivators en geven veel bevrediging.

Rat & Elementen

Metaal Rat: 1900 & 1960

Van alle Ratten, is deze het taaist en meest vastberaden. Ze zijn visionair en hebben een zekere emotionele intensiteit die kan leiden tot woede, jaloezie en bezitterigheid. Ze hebben graag de leiding, en kunnen zelfzuchtig zijn om te krijgen wat ze willen. Zowel in zakelijke als persoonlijke relaties, kunnen ze koppig zijn. Metaal Ratten moeten er rekening mee houden dat het hun relaties enorm kan helpen om hun partner tegemoet te komen. Ze zijn erg trots op hun thuis en vinden het heerlijk om de boel in te richten met hun indrukwekkend goede smaak.

Water Rat: 1912 & 1972

Het element Water zegent deze Ratten met een vermogen om mensen te beïnvloeden. Met hun sterke intellect en inzicht, zijn het ook goede probleemoplossers en puzzelaars. Ze hebben snel door hoe anderen zijn en het zijn ontzettend praktische mensen. Ratten brengen hun talenten graag in de dagelijkse praktijk, waardoor ze bereidwillig, gul en mededogend zijn naar andere mensen toe. Over het algemeen mogen mensen graag en worden ze alom gerespecteerd. Maar net als andere Ratten, dienen ze vaak hun eigen belang, en deinzen ze er niet voor terug om hun talenten in te zetten om dit te bereiken, al zullen ze niet zo snel het respect van anderen hierdoor verliezen.

Hout Rat: 1924 & 1984

Ondanks hun façade van zelfvertrouwen, is de Hout Rat het minst zeker van zichzelf vergeleken met andere Ratten. Maar ze zullen deze kant van zichzelf nooit aan iemand laten zien. Alleen de hechte dierbare van een Hout Rat zullen doorhebben dat hij zo aan zichzelf twijfelt. Hout Ratten maken zich vaak zorgen om slechtere tijden, ondanks hun vermogen om succes te boeken in het leven. Mensen mogen hen graag, ze zijn bekwaam en goede leiders op het werk, waardoor Hout Ratten het beste lijkt te functioneren wanneer ze zijn omringd door vrienden en familie. Ze zijn hartelijk en kwetsbaar, en meestal ontzettend geliefd door familieleden, vrienden en kennissen.

Vuur Rat: 1936 & 1966

Vuur geeft de sowieso al levendige Rat nog meer spontaniteit en energie. Deze Ratten houden van verandering en verre reizen, en ze zijn altijd enthousiast om nieuwe projecten of reizen naar verre oorden te ondernemen. Vuur Ratten veranderen meestal vaker dan andere Ratten van beroep of woonplaats, en ze houden niet zo van routine. Ze kunnen wel angstig en impulsief zijn, maar hun lust voor het leven is onweerstaanbaar, en ze hebben het natuurlijke vermogen van de Rat om makkelijk in de omgang en geliefd door anderen te zijn. Vergeleken met andere Ratten, zijn Vuur Ratten vrijgeviger, zelfredzamer en energetischer, en hebben ze helaas minder zelfbeheersing.

Aarde Rat: 1948 & 2008

Het element Aarde voegt meer soliditeit toe aan de persoonlijkheid van de Rat. Een Aarde Rat is conventioneel en iemand die veel succes bereikt in het leven. Hij zal al snel in zijn leven een solide basis verzekeren voor zowel zichzelf als zijn gezin. Deze Ratten zijn net zo ingenieus en intelligent als andere Ratten, maar ze hebben een beter besef van de werkelijkheid, waardoor ze niet zomaar spontaan achter alles aanrennen. Aarde Ratten zijn eervol en leiden graag een stabiel leven. Het geeft ze een gevoel van innerlijke zekerheid om langzaam maar zeker veel materiële bezittingen te vergaren. Hoewel ze ook een tikkeltje gierig kunnen zijn, zijn ze gul in hun gevoelens voor vrienden en familie.

Chinese horoscoop Rat & liefde

Ratten zijn mooie mensen met aantrekkelijke persoonlijkheden. Een Rat trekt van nature de bewondering van anderen aan. Er zijn volgens de Chinese astrologie maar weinig arme Ratten, en ook op seksueel gebied komen ze niets tekort, zeker niet wanneer ze nog jong zijn. Ratten zijn romantisch ingesteld en zijn altijd gelukkiger wanneer ze alles met iemand kunnen delen.

De beste eigenschap van een Rat is zijn charme. Ratten kunnen je hart doen smelten met een glimlach. Daarbij kunnen ze goed flirten, dus ze kunnen zonder al teveel moeite de harten van anderen veroveren. Ratten gaan ook graag uit, dus ze krijgen volop kansen om potentiële partners te ontmoeten. Een mindere eigenschap van de Rat is dat hij het moeilijk vindt om de band met vorige minnaars los te laten. Dit kan natuurlijk problemen opleveren bij nieuwe relaties. Maar wanneer een Rat eindelijk de ware vindt, zal hij oprecht tevreden zijn met de intimiteit van het partnerschap.

Chinese horoscoop match voor de Rat

Volgens de Chinese astrologie passen de sterrenbeelden als volgt bij elkaar:

Rat & Rat
Dit kan een geweldige relatie worden, maar er is wel een onderliggende concurrentiestrijd.

Rat & Os
Ondanks de sterke seksuele chemie, heeft dit weinig kans op een langdurige relatie of huwelijk.

Rat & Tijger
Dit kan een goed samen gaan, maar jullie zullen wel de nodige ruzies ondergaan.

Rat & Konijn
De Rat vindt het Konijn maar saai. Dit leidt tot frustraties.

Rat & Draak
Een zorgzame en stabiele relatie. Jullie waarderen elkaar en kunnen goed met elkaar opschieten.

Rat & Slang
Werk aan jullie verschillen, en misschien leren jullie nog eens wat van elkaar.

Rat & Paard
Nee, begin er maar niet eens aan.

Rat & Geit
Als jullie heel erg jullie best doen, kunnen jullie hier wel wat van maken.

Rat & Aap
Jullie hebben hetzelfde doel in het leven en zijn een goede match.

Rat & Haan
Te veel conflicten. Dit is niet de moeite waard.

Agenda 2020


http://china2025.nl

Evenementen

Op deze pagina vind je een overzicht van China gerelateerde evenementen in Nederland en van Nederland gerelateerde evenementen in China.

Uitgelichte Evenementen

 Agenda  NOV5diMeet the Millennials @ Theater aan het Spui Tickets nov 5 @ 20:15 – 21:45 

Alle aankomende evenementen

 Agenda  OKT31doHistorische herdenkingen: China’s markante jaartallen @ WTC The Hague Tickets okt 31 @ 17:00 – 19:30 NOV5diDesign your own China Strategy @ Theater aan het Spui Tickets nov 5 @ 15:00 – 17:00 Ontdek zakendoen met Azië @ Rabobank Meppel Tickets nov 5 @ 15:30 – 17:30 Meet the Millennials @ Theater aan het Spui Tickets nov 5 @ 20:15 – 21:45 NOV6woNationaal Export Event 2019 @ Breepark Breda Tickets nov 6 hele dagNOV7doOntbijtsessie water- en milieutechnologie in China @ RVO Utrecht Tickets nov 7 @ 08:30 – 10:30 NOV8vrManchu Studies Day @ Leiden University Library Tickets nov 8 @ 10:15 – 18:00 NOV13woDid ‘The Awakening of Faith’ Ignore the Psychodicy Problem? @ IIAS Conference Roomnov 13 @ 15:00 – 16:30 Ontwikkelingen in India & China @ WTC Arnhem-Nijmegen Tickets nov 13 @ 16:30 – 19:30 NOV18maDisarming Disinformation through Digital Democracy @ Nieuwspoort Tickets nov 18 @ 19:30 – 21:30 De Zwijger ontmoet de Chinese gemeenschap @ Pakhuis de Zwijger Tickets nov 18 @ 20:00 NOV21doDongzhi Event 2019 @ Kasteel de Wittenburg Tickets nov 21 @ 16:30 – 21:00 

Zelf een evenement plaatsen in het overzicht of uitlichten op de homepage? 

Klik hier voor de mogelijkheden

RECENTE ARTIKELEN

ONTVANG DE NIEUWSTE EVENEMENTEN OOK PER MAIL

Inschrijven

NIEUWSBRIEF INSCHRIJVEN

Inschrijven

MEESCHRIJVEN EN ADVERTEREN

Event plaatsen
Vacature plaatsen
Bloggen voor China2025.nl
Adverteren

OVER CHINA2025.NL

China2025.nl is een crowdblog over China. Het is gemaakt voor en door mensen met een interesse in China en heeft als doel om ervaringen over China te delen en kennis toegankelijk te maken. Verder lezen

News Letter, ” ECFA.”

page1image33785888
ECFA Newsletter
www.europeanchinafriendshipassociation.nl Nieuwsbrief nummer 8 15-10-2019
page1image33577888

Preface

It’s China’s birthday party. That is why ECFA is celebrating this party in China with our members. China has been in existenc e for 70 years and has rapidly developed from a poor agricultural state into a modern world power that will also become the world leader within a few years. In the 19th century England was the world ruler , in the 20th century the United States of America (USA) andinthe21stcenturyitbecameChina.Belowisaphotoofsomegroupmembers whocheckedinattheairportonSeptember the 28th for the trip to China. You will also find a link with which you can view the entire military parade that was held on that day.Acountrythatcandevelopsoquicklyalsobetrays thegoodmentalityofitsinhabitants:hardworkforpeopleandhomeland. Many countries can learn a lot from this development.

With this link you can enjoy the military parade DURING OCTOBER the 1st. https://youtu.be/R-Ts252oBG4 ENJOY!

page1image33578096
page1image33578304
page1image48482176
page1image33573312
page1image33574352
page2image33586208

Our Chairman

Roy Ho Ten Soeng

page2image33586624
page2image33586832

Roy Ho Ten Soeng in Brussel

Our chairman has spent the last five years in many areas giving the ECFA a prominent place. He is now transferring the baton to Frank Man, the new Chairman. According to the Rules of Procedure, he then becomes honorary president of the ECFA. From the 1stofOctoberhewillalsobeworkingeighthoursaweek attheEUasasupporteroftheMEP ToineManders.Hereheisalready in the EU meeting room where all 751 members from all countries meet. Until a good secretary is found, he will help Frank Man to build the ECFA secretariat. Mr. Frank Man will appoint his own new members .

page2image33637600
page2image33638016
page3image33795248

China ‘won’t give an inch’

after Donald Trump threatens more tariffs for failing to make sufficient concessions to US

page3image33795456

ChinasaidonthelastweekofSeptember thatitwouldnot “give an inch” by offering trade concessions to the United States and promised to retaliate if Donald Trump went ahead with his threat to impose more tariffs. Both the foreign and commerce ministries said the US would have to “bear all the consequences”and demanded more sincerity from Washington if negotiations were to continue following the president’s latest announcement, which caught many in Beijing off guard.

Trump announced on Thursday in a series of tweets that he would impose “a small, additional” levy of 10 per cent on US$300 billion worth of Chinese imports starting on September 1st because the latest round of talks had not yielded sufficient concessions from Beijing. He also complained that China had so far failed to act on a pledge to stop sales of Fentanyl, a drug blamed for thousands of deaths, to the US.

Chinese foreign ministry spokesman Hua Chunying said Trump’s announcement had violated the agreement reached between the two nations following a summit between Trump and his Chinese counterpart Xi Jinping in late June, when the US promised not to impose further tariffs.

A statement released by the Ministry of Commerce said Chinawouldinevitablyimposecountermeasurestoprotect its core interests. ‘’The US has to bear all the consequences,’’ the statement said. “China believes there will be no winners of this trade war and does not want to fight. But we are not afraid to fight and will fight if necessary”.

Trump’s announcement followed Wednesday’s conclusion of the first face-to-face talks between the two sides since May.After the meeting, Chinasaiditwouldpurchasemore US agricultural products – based on its own domestic needs – while the US said it wanted further negotiations to worktowards “an enforceable trade deal”.

China also said it would have more intensive discussions with the US, and another face-to-face meeting was scheduled in September. Officials did not give details on the possible countermeasures China would take, but observers said China would be less willing to buy US agricultural products, and could restrict exports of rare earths – a key material used in the manufacturing of hi -tech products such as smartphones .

Itmayalsospeeduptheproductionofitslistof“unreliable entities” – companies deemed to pose a threat to China’sinterests–ameasurethatcouldtargetUSfirmsandhamper their operations in China.

Shi Yinhong, a professor of international relations at Renmin University, said Trump’s “brutal” announcement meant the Shanghai talks had failed. The move will also “leave little room” for China to meet Trump’s requests and overshadow future rounds of talks, he added. The latest developments also reduce the likelihood of China revisiting pledges it had made earlier this before talks collapsed in May, when the US accused China of trying to revise the agreement. A research note by ING said that the unreliable entity list may prevent some US companies from doing businesses with Chinese companies and that Beijing might restrictrareearth exports to slowdown US production.

Everbright Sun Hung Kai said in another research note that China had already sought to diversify the sourcing of its imports, such as buying more wheat and soybeans from Russia.

“The stance held by the US president is unlikely to be well – received, given that China has repeatedly spoken against what it sees as action in poor faith,” it said.“Though there is wiggle room for China to prevent these tariffs by meeting Trump’s demands before the implementation date, there appears to be littleopportunity to stave off the new call for further tariffs”. Lu Xiang, a fellow on US issues with the Chinese Academy of Social Sciences, said it was Trump’s styleto playtoughandraisethestakes.

He expected China to be ready to unveil countermeasures, mainly in non-tariff areas, but also said the trade talks were also likely to continue. ‘’On the US agricultural products, there is no turning back for Trump. His fierce reaction showed he is anxious to find a solution to sell American farm goods to China. But China won’t do it unconditionally,”saidLu.

John Gong, a professor at the University of International Business and Economics in Beijing, said Trump’s latest move could be a “negotiating tactic” to press China into buying US agricultural products.

page3image33795664
page3image33795872
page4image33796080

Commentary: Why Pence’s China smearing won’t work

page4image33796288

BRUSSELS, Sept. 6 (Xinhua) — The fear-mongering rhetoric about China made by U.S. Vice President Mike Pence during his recentEuropeantour isafutileattempt todriveawedge between ChinaandEurope.

In a trip that took him to Poland, Ireland, Iceland and Britain, Mike Pence, the Vice President chief of staff, went to great lengths to smear China on al most each and every occasion, touching upon issues concerning China’s telecommunication giant Huawei,tradeaswellastheBeltandRoadInitiative(BRI).Butunfortunately,Pence’s allegationsaretooabsurdtowithstand anyserious factcheck.

On Huawei, the U.S. government has launched fierce offensive against the private company by fabricating claims of the company posing a security risk. However, Washington has so far failed to offer any credible evidence to prove its accusations .

AsHuaweiisdeeplyembedded intheglobalsupplychain,theChinesecompanyhasbeenwidelyregardedasatime-proven, reliable and safe business partner. It won’t be easy for Washington to persuade even its own allies to ban Huawei over groundless charges.

On trade, Washington itself is a threat to the international trade system. Since it took office more than two years ago, the current U.S. administration has taken on many of its major trading partners around the world, claiming that they have been taking advantage of the United States in global free trade.

Moreover, Washington’s trade hawks have launched a tariff war on a global scale, including levying punitive duties on aluminumandsteel imports from the European Union.

As these trade disputes linger, the world economy is suffering as well. Some key European powers have collectively called on Washingtonto backoff, includingits tradepolicyagainstBeijing.

Therefore, Pence’sboastof”astrongstandonfreeandfairandreciprocaltrade”isuntenableandwilldefinitelyfallondeaf ears.

As for the BRI, more than 150 countries and international organizations so far have signed BRI deals with China, including some European countries likeGreece, Hungary and Italy.

Pence’s China smearingcampaignwill notwork. Instead,Washingtonshouldreflecton its own policies anddeeds,including turning a blind eye to climate change and walking away from the Iranian nuclear deal, moves that have alienated its partners worldwide.

Editor:Huaxia Source: Xinhua

page4image48490816
page4image48490240
page4image33796496
page4image33796704
page5image33637184

ChinaEuropean Union relations

What we should know about it; general and historic information

page5image33644464

Relations between the European Union (EU) and China or Sino–European relations were established in 1975. According to the European External Action Service, the EU and China rela tions aim for cooperation in the areas of “peace, prosperity, sustainable development and people-to-people exchanges. ’’The EU is China’s largest trading partner, and China is the EU’s second largest trade partner after the United States, while the EU has put an arms embargo and numerous anti-dumping measures in place.

In the jointly adopted EU-China 2020 Strategic Agenda for Cooperation of 2013, the EU reaffirmed its respect for China’s sovereignty and territorial integrity, while China reaffirmed its support to EU integration. An annual EU-China Summit is being held each year to discuss political and economic relations as well as global and regional issues.

History

After the end of the Cold War, relations with Europe were not as high a priority for China as its relations with the US, Japa n and other Asianpowers.However interestincloserrelationsstartedtoriseaseconomiccontactsincreasedandinterestina multipolar system grew. Although initially imposing an arms embargo on China after Tiananmen (see arms embargo section below), European leaders eased off China’s isolation. China’s growing economy became the focus for many European visitors and in turn Chinesebusinessmen began to make frequent trips to Europe. Europe’s interest in China led to the EU becoming unusually active with China during the 1990s with high-level exchanges. EU-Chinese trade increased faster than the Chinese economy itself, tripling in ten years from USD14.3 billion in 1985 to USD45.6 billion in 1994.

However politicalandsecurityco-operationwashamperedwithChinaseeinglittlechanceofheadwaythere. Europewas leadingthedesireforNorthAtlanticTreaty OrganizationexpansionandinterventioninKosovo,whichChinaopposedasitsaw them as extending US influence. However, by 2001 China moderated its anti -US stance in the hopes that Europe would cancel its arms embargo but pressure from the US led to the embargo remaining in place. Due to this, China saw the EU as being too weak, divided and dependent on the US to be a significant power. Even in the economic sphere, China was angered at protectionist measures against its exports to Europe and the EU’s opposition to giving China the status of market economy in order to join the World Trade Organization.

However, economiccooperationcontinued,withtheEU’s “New AsiaStrategy”,thefirstAsia–EuropeMeeting in1996,the 1998 EU-China summit and frequent policy documents desiring clos er partnerships with China. Although the 1997 Asian financial crisis dampened investors’ enthusiasm, China weathered the crisis well and continued to be a major focus of EU trade. Chinese leaders were anxious to return the European interest and made high l evel visits throughout the 1990s, visits that were accompanied by major EU sales to China. Trade in 1993 saw a 63% increase from the previous year. China became Europe’s fourth largest trading partner at this time. Even following the financial crisis in 19 97, EU-Chinese trade increased by 15% in 1998.

Francewas leadingtheEU’s desireforclosertiesinorder to establishamultipolarworldandwasthefirst,alongwithRussia,to establish strategic partnerships with China. Relations between the European Union and China have experienced a cool down after China canceled the EU-China yearly summit in November 2008. This was apparently caused due to French President Sarkozy’s plans to meet with the Dalai Lama.

The EU-China 2020 Strategic Agenda for Cooperation, adopted in 2013, calls for cooperation in the areas of “peace, prosperity, sustainabledevelopmentandpeople-to-people exchanges.”In2016,theEUadoptedthe “JointCommunicationonelements for a new EU strategy on China” as its strategy on China. On the 16th of October 2018, the European Union Naval Force and the

page5image48443392
page5image33641552
page5image33642800
page6image33643632
page6image50826304
page6image33645088

Chinese People’s Liberation Army Navy held for the first time ever a joint military exercise. The exercise took place at a Ch inese militarybaseinDjiboutiandwascompletedsuccessfully.RearAdmiralAlfonsoPerez DeNanclaressaidthatpreparationsfor future exercises withthe ChineseNavy are currentlytaking place.

There were trades in goods and services. Machinery and vehicles dominate both exports and imports. The top five exports of Chinaarecomputers, broadcastingequipment,telephones, officemachinepartsandintegrated circuits.China’stopfiveimports are crude petroleum, integrated circuits, iron ore, gold and cars The trade in services play an important role in all modern economics.Aresilienttertiaryservicesector,aswellasanincreasedavailabilityofservices,mayboosteconomicgrowth and enhance industrial performance. In an increasingly localized world, services such as finance, insurance, transport, logistics and communications deliver key intermediate inputs and thereby provide crucial support to the rest of the economy .

page6image33645296
page6image33645504
page7image33645920

Review of Ten Songs of Change

Performance at CC Amstel on August the 14th , written by Dr. King Hoen Tan

page7image33645712

Inspired by Yi Jing
Lulu Wang: Text and presentation in Mandarin and Dutch Maya Fridman: Cello and songs
Marionvon Tilzer:Pianoandcomposition

Inthe programMarionvonTilzerexplainedthatthebookofchangestheYiJingwasthebasisforTenSongsofChangea combination of text and music for cello , piano and vocals. The first texts of this 5000 year old book were developed by the nomads. The book ‘’The Book of changes’’ was formed by 64 hexagrams, each of which was composed of eight trigrams. Every trigram was symbolic for the eight basic energies of nature. She explained that the music was based on so -called trigrams, each ofthesetrigramshappenedto playaroleinher personallifeanddirectlyinfluencedhercomposition.

Lulu Wang used 1000 year old poems from the Tang and Song dynasty. Lulu Wang wrote that she took Yi Jing, to explain the poems. When shewould leavethe earth shewould takewith her European musicandChinesecalligraphy.Thecombinationof EuropeanmusicinstrumentsandChineseculturalheritage,hererepresented byTangpoetryandYiChing,wasamazing.

The spectator was overwhelmed by the compelling presentation. From the dark three women approach ed the stage, in long dresses andbarefoot. The crispsoundofLulu Wangcitingthe poems inMandarinandexplainingthetekst inDutch was compelling.Thecombinationwiththe celloandpianomusicwithvocalswasfantastic,thesongsandmusichadasadundertone, but it made you hoping it would continue.

For me it was a fairy taleand the prove that European musical instruments and Chinesepoetry and wisdom could be a match fixed in heaven. It was a pity that in ended after 60 minutes but maybe this was the strength of this show. I could strongly recommend it.

It was the prove that East and West can meet.

page7image33646128
page7image33646336
page8image33646752

Trip to Beijing

on January the 13th

page8image33646544
page8image33646960

The Great Wall near Badalin

This is unbelievable ! A trip to China for two people for just €1850, on the 13th of January. We will stay in the Super House International Hotel, a four-star hotel, with breakfast included. There is an excursion every day and a meeting with our friend Zhang JIN XION.

What is included in the price?
Day one: Departure from Amsterdam
Day two: Drum tower, visit to a teahouse and the antique-street Liulichang.
Day three: The Great Wall of China, Ming graves and the Holy Path, lunch included
Dayfour:TheSummer palaceandtheOlympicPark,lunchincluded Dayfive:TheForbiddenCity,Squareofheavenlypeace(TianAnMen) andtheHeavenlyTemple(TianTan) Day six:Lama temple andthe Silkstreet (XIUSHUI MARKET and HONGQIAO market).
Dag seven: Return to Amsterdam and end of the cheap ECFA trip.

Additional costs on spot: Eventually an evening program for example: The Red Theatre
KUNG FU (€10)
Tip for the tour guide and driver

SignupbeforethefirstofDecember viaecfa2015@gmail.comwithacopyofyourpassport,(email)addressandphonenumber

www.europeanchinafriendshipassociation.com

page8image48360320
page8image33647376
page8image33647584
page9image33651952

The ECFA Celebrating Chinas 70th Birthday

page9image33651744
page9image33651536
page9image48310016

TheECFA CelebratedChina’s70yearsofexistenceinRotterdam (up).ThepartyalsoincludedtheChineseambassadorHongXu (down, left). Mister Toine Manders and Gail Lin also attended the party (down,right).

page9image33651328
page9image33651120
page9image48305216
page9image33650704
page9image33623504

Onvergetelijke Reis !!!

pastedGraphic.png

                                                                           De Grote Muur bij Badalin                                                             NIET TE GELOVEN ! Reis naar China voor 2 personen voor €1895,00 op 1maart 2020. Wij logeren in het Super House International Hotel**** incl ontbijt. Iedere dag excursies en ontmoeting met onze vriend Zhang JIN XION.                                     DAT IS INCLUSIEF?                                                            Dag 1:Vliegreis van Amsterdam naar Beijing vv                                                                     Dag 2: Drumtoren, bezoek aan theehuis en het antiekstraatje Liulichang. 
Dag 3: Chinese Muur, Minggraven en Heilige Weg. Incl lunch
Dag 4: Zomerpaleis en Olympisch Park. Incl lunch
Dag 5: Verboden Stad, Plein van de Hemelse Vrede en Tempel van de Hemel. 
Dag 6: Lamatempel en Zijdestraat (XIUSHUI MARKET en HONGQIAO market).                                                         Dag 7 Terugkeer naar Amsterdam waar we dezelfde middag aankomen op Schiphol. Einde van de zeer goedkope ECFA REIS                                                                                                                                                       Bijkomende kosten ter plaatse                                     Eventueel avondprogramma bijv Red Theatre  (€20)             
• Fooien voor reisgids en Chauffeur                                       Aanmelding kan tot 1 januari via ecfa2015@gmail.com met een kopie van uw paspoort, (email)adres en telefoonnummer 

      www.europeanchinafriendshipassociation.com

China 70 jaar!

                                                 

                                            CHINA 70 JAAR     

                                           pastedGraphic.png

De kleur rood is al sinds 1911 de kleur van de Han-Chinezen. Daarnaast is het ook de kleur van het communisme. De grote ster staat voor de leidende rol van de communistische partij. De 4 kleine sterren staan voor de volgende 4 bevolkingsgroepen: de arbeiders, de boeren, de kleine burgerij, de vaderlandslievende bezittende klasse

      DE ECFA VIERT DEZE VERJAARDAG IN CHINA SAMEN MET U !

Reisprogramma  

Dag 1  : VERTREK op zaterdag 28 september 2019 Rechtstreekse vlucht met KLM vlucht 897 van Amsterdam Schiphol naar Beijing in de Economy Class.  

Dag 2  : zondag 29 september 2019 In de ochtend aankomst op de luchthaven van Beijing, waar uw gids u op de luchthaven staat op te wachten. Aansluitend bezoek aan het Zomerpaleis. Boottocht op het Kumning Lake.

Transfer terug naar het hotel voor het inchecken. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Donfang **** hotel in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.  

Dag 3  : maandag 30 september 2019 Na het ontbijt vertrek per touringcar met Engelssprekende gids naar de Chinese Muur (Bandaling). ( De kabelbaan is exclusief). Daarna bezoek aan een Jade fabriek. Na de lunch (op eigen gelegenheid) maakt u een wandeling over de Heilige Weg en u brengt een bezoek aan de Ming Tombe in Changling. Transfer terug naar hotel. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Na het diner gaan we naar de PEARLMARKET Overnachting in Donfang hotel in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.  

Dag 4   : dinsdag 1 oktober 2019 Dag ter vrije besteding. De 70e verjaardag van de People’s Republic of China wordt vandaag gevierd. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Donfang hotel in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.  

Dag 5  : woensdag 2 oktober 2019 Na het ontbijt staat uw Engelsprekende gids weer op u te wachten voor en een bezoek aan het Ti’an Men Plein met aansluitend een bezoek aan de Verboden Stad. Na de lunch bezoek aan de Hemelse Tempel. Transfer terug naar hotel. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Na het diner gaan we naar de SILKMARKET met de metro.

Overnachting in Donfang ****hotel in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.  

Dag 6  : donderdag 3 oktober 2019 Na het ontbijt kunt u optioneel een hutong tour maken. Tijdens deze tour krijgt u een stukje écht Beijing te zien; oude smalle steegjes en traditionele huisjes in de oudste wijken van de stad.  U gaat met uw riksja door het doolhof van kleine straatjes en komt o.a. langs de Drumtoren (klokkentoren) en Prince Gong’s mansion (traditionele Chinese stijl). Daarna kunt u (optioneel)een bezoek aan de Lama Tempel brengen. 

Transfer terug naar hotel. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Donfang hotel in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.  

Dag 7  : vrijdag 4 oktober 2019 Transfer naar de luchthaven van Beijing. Rechtstreekse vlucht met KLM van Beijing naar Amsterdam Schiphol in de Economy Class. In de middag aankomst in Amsterdam. De reis kost in feite : KLM-ticket= €986,55, Donfang hotel= €350 excrsies=€350 Totaal 1686,55        

            In plaats €1686,55 betalen ECFA leden: REISSOM €1050,00 pp.                                           1-pers.toeslag €150           Wie eerst komt eerst maalt

Inbegrepen                                                                                                                                                  – rechtstreekse vlucht Amsterdam                                                                                 – Beijing in Economy Class v.v. met KLM                                                                         – luchthavenbelastingen en toeslagen                                                                                               – 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg                                                                                             – + 1 stuk handbagage van max. 10 kg                                                                                      – transfers luchthaven                                                                                                           – hotel v.v.                                                                                                                                  – 5 nachten verblijf in 4* Donfang Hotel                                                                               – hotelverzorging op basis van 5 x logies en ontbijt                                                               – 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet                                                         – touringcar vervoer met chauffeur voor excursieprogramma                                              – Engelssprekende gids ter plaatse voor het excursieprogramma                                       – Bezoek Zomerpaleis, Bezoek Chinese Muur, bezoek aan Jade fabriek, Heilige Weg, Bezoek Ming Tombe, bezoek    Ti’an Men plein, bezoek aan Verboden Stad, bezoek aan Hemelse Tempel                                                                                         

Niet inbegrepen: – niet genoemde maaltijden en drankjes – overige excursies en entreegelden; boottocht op Kunming Lake, hutong tour in riksja’s, bezoek aan Lama Tempel    – visum – fooien en persoonlijke uitgaven – toeristenbelasting, ter plaatse te betalen — reis- en annuleringsverzekering 

Aanmelding zsm doch uiterlijk op 31 mei. Wie eerst komt eerst maalt. Aanmelding geschiedt door een kopie van uw paspoort en uw NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats en tel.nummer) door te geven via ecfa2015@gmail.com