Chinese horoscoop 2020, het jaar van de Rat

Deze Chinese horoscoop geeft je een beeld van wat je van 2020 kunt verwachten. Voor sommigen brengt dit jaar liefde en geluk, voor de anderen eerder tegenslag en moeite.

Vergeet in geen geval dat elk nieuw jaar ook lessen brengt, en dat de manier waarop je in het leven staat en naar het leven kijkt doorslaggevend is in hoe jij het leven ervaart!

Opgelet! Het Chinese nieuwjaar komt niet overeen met het onze – deze horoscoop geldt dus eigenlijk pas vanaf 11 februari 2020, wanneer het jaar van de Rat werkelijk ingaat.

2020 wordt het jaar van de Rat

Kinderen geboren tussen 25 januari 2020 en 11 februari 2021, worden geboren onder het teken van de Rat! Dit betekent dat de dierencyclus zich voor een laatste keer herhaalt alvorens weer helemaal opnieuw te starten – de Rat is namelijk het eerste dier in de dierencyclus, en metaal het laatste element in de elementencyclus.

1. De Rat

1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Hey Rat! Dit is jouw Ben Ming Nian, jouw Zodiac jaar. Helaas betekent dat niet dat dit een gemakkelijk jaar voor je wordt. Dit jaar haal je jezelf, volgens de Chinese mythologie, een vloek van Tai Su, de ‘Leeftijdsgod’, op de hals. 2020 zou je volgens de traditie enkel ongeluk brengen. Je hoeft dat niet zo donker in te zien – je kunt het ongeluk ook zien als potentiële lessen! Gelukkig komt deze waarschuwing met enkele maatregelen waarmee je jezelf kunt beschermen tegen het naderend ongeluk.

 • Draag de kleur rood. Volgens een oud Chinees geloof zou de kleur rood kwade geesten ongeluk afweren, en geluk aantrekken.
 • Houd een jadesteen of een met jaden versierd juweel bij je.
 • Draai je weg van Tai Su door je naar het Noorden te keren. Je kunt bijvoorbeeld mediteren in deze richting, maar sommigen gaan zo ver dat ze hun bedden en bureaus ook naar het Noorden oriënteren. Deze richting is trouwens voor elk dierenteken anders, want Tai Su verplaatst zich elk jaar.
 • Algemene vooruitzichten voor het jaar van de Rat
 • 25 januari 2020 t/m 11 februari 2021
 •  Bekijk je persoonlijke horoscoop voor het jaar van de Rat
 • Het jaar van de Rat kenmerkt zich door vernieuwing.
 • Algemeen
  Volgens de legende was de Rat de eerste die verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep. De Rat is altijd enthousiast en nieuwsgierig en enorm opportunistisch. Het jaar van de Rat is niet alleen het eerste jaar van een nieuwe cyclus, het is ook de start van vernieuwing en vooruitgang. Ratjaren zijn pioniersjaren, op allerlei vlak kunnen we vernieuwing verwachten die allerlei aspecten van ons leven zullen beïnvloeden.
 • Het jaar van de Rat heeft ook vaak een grote invloed op onze wijze van communiceren. In 2008, het vorige Ratjaar, werd er hard gewerkt aan WhatsApp wat in 2009 werd uitgebracht voor iedereen met een iPhone. En moet je nu kijken..
 • Ik vermoed dat 2020 -of we dat willen of niet- het jaar van het uitrollen van het 5G netwerk zal worden. Ook dat zal gigantische wijzigingen in ons leven teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die -door de lage reactiesnelheid van 5G- communiceren met stoplichten en ook zelf de route aanpassen als er ergens oponthoud is.
 • Het jaar 2020 is een drempel tussen oud en nieuw. Bepaalde niet al te frisse zaken zullen aan het licht komen en in elkaar storten als kaartenhuisjes. Aandelen kunnen torenhoog stijgen, maar met hetzelfde gemak kun je je geld zomaar verliezen. Doe geen ondoordachte investeringen.
 • Er ligt dit jaar ook veel aandacht bij onze gezondheidszorg, er zal meer aandacht komen voor preventie en het stimuleren van een gezonde levenswijze. Internationaal onderzoek kan voor belangrijke doorbraken op dit vlak zorgen.
 • Ook het milieu en de opwarming van de aarde blijven flink in de picture. In de loop van het jaar kunnen politici en milieudeskundigen tot ingrijpende maatregelen komen.
 • Persoonlijk
  Vriendschap, liefde en samenzijn zullen een belangrijke rol spelen in ons privéleven en over het algemeen zal het jaar van de Rat positief en vrolijk zijn. Ook moedigt dit jaar mensen aan om hun dromen te verwezenlijken. Belangrijk is het wel om verstandige beslissingen te nemen en niet ondoordacht ergens in te springen.
 • Het jaar van de Rat loopt van 25 januari 2020 t/m 11 februari 2021. Wil je weten wat dit jaar voor jou in petto heeft, dan vind je hieronder vast een voorproefje.
 • Als je meer wilt weten, selecteer dan je Chinese teken en klik daarna op “OK” onderaan de pagina. Betalen doe je met je telefoon à €1,30.
 • Tip: Vergeet niet je horoscoop te bewaren, je kunt dan later alles nog eens rustig nalezen. Klik onderaan de duiding op het ikoontje van de printer om -afhankelijk van de instellingen van je browser- op te slaan of uit te printen.
 • Weet je niet welk Chinees dierenriemteken bij jouw geboortedatum hoort? Dan kun je dat op deze site ook gratis laten berekenen, kijk op de home pagina.
 • Voor Ratten biedt het jaar van de Rat bijzonder goede perspectieven. Of deze perspectieven ook werkelijkheid worden, hangt echter in grote mate af van…

       De Rat in het kort:

pastedGraphic_1.png

Slim
Charismatisch
Geliefd
Aardig
Gevat
Slinks
Zelfzuchtig
Beschermend
Berekenend                 

Sterrenbeeld Rat karakter

Je hoeft je echt niet te schamen om de Rat als je teken te hebben. In China wordt de Rat gerespecteerd en gezien als een moedig en ondernemend persoon. Het wordt als een eer gezien om in het jaar van de Rat geboren te worden en het is een voorrecht om geassocieerd te worden met een Rat. Rat weten precies waar ze oplossingen moeten vinden en kunnen zowel voor zichzelf als anderen zorgen zonder problemen. Ze gebruiken hun instinctieve observatievermogen om anderen te helpen in tijden van moeilijkheden en ze kunnen in vrijwel alle omstandigheden overleven.

Ratten zijn heel levendig en hebben veel mentale en fysieke prikkels nodig. Ze kunnen kalm en opmerkzaam zijn, maar soms ontstaat er in hun hoofd een bepaalde geestelijke rusteloosheid, waardoor ze teveel hooi op hun schouders kunnen nemen, om er vervolgens pas te laat achter te komen dat ze hun verplichtingen niet kunnen nakomen. Ratten zijn ontzettend intelligent. Daarnaast hebben ze ook een zekere nieuwsgierigheid en levendige verbeelding, en ze zijn erg scherp en gevat.

Het teken van de Rat is het eerste teken in de cyclus, waardoor Ratten zekere leiderschapskwaliteiten uitstralen en erg goed de leiding op zich kunnen nemen. Ze vinden het niet erg om veel verantwoordelijkheid te hebben en ze hebben een sterke aanwezigheid die andere mensen respecteren. Voor een Rat zijn status en geld sterke motivators en geven veel bevrediging.

Rat & Elementen

Metaal Rat: 1900 & 1960

Van alle Ratten, is deze het taaist en meest vastberaden. Ze zijn visionair en hebben een zekere emotionele intensiteit die kan leiden tot woede, jaloezie en bezitterigheid. Ze hebben graag de leiding, en kunnen zelfzuchtig zijn om te krijgen wat ze willen. Zowel in zakelijke als persoonlijke relaties, kunnen ze koppig zijn. Metaal Ratten moeten er rekening mee houden dat het hun relaties enorm kan helpen om hun partner tegemoet te komen. Ze zijn erg trots op hun thuis en vinden het heerlijk om de boel in te richten met hun indrukwekkend goede smaak.

Water Rat: 1912 & 1972

Het element Water zegent deze Ratten met een vermogen om mensen te beïnvloeden. Met hun sterke intellect en inzicht, zijn het ook goede probleemoplossers en puzzelaars. Ze hebben snel door hoe anderen zijn en het zijn ontzettend praktische mensen. Ratten brengen hun talenten graag in de dagelijkse praktijk, waardoor ze bereidwillig, gul en mededogend zijn naar andere mensen toe. Over het algemeen mogen mensen graag en worden ze alom gerespecteerd. Maar net als andere Ratten, dienen ze vaak hun eigen belang, en deinzen ze er niet voor terug om hun talenten in te zetten om dit te bereiken, al zullen ze niet zo snel het respect van anderen hierdoor verliezen.

Hout Rat: 1924 & 1984

Ondanks hun façade van zelfvertrouwen, is de Hout Rat het minst zeker van zichzelf vergeleken met andere Ratten. Maar ze zullen deze kant van zichzelf nooit aan iemand laten zien. Alleen de hechte dierbare van een Hout Rat zullen doorhebben dat hij zo aan zichzelf twijfelt. Hout Ratten maken zich vaak zorgen om slechtere tijden, ondanks hun vermogen om succes te boeken in het leven. Mensen mogen hen graag, ze zijn bekwaam en goede leiders op het werk, waardoor Hout Ratten het beste lijkt te functioneren wanneer ze zijn omringd door vrienden en familie. Ze zijn hartelijk en kwetsbaar, en meestal ontzettend geliefd door familieleden, vrienden en kennissen.

Vuur Rat: 1936 & 1966

Vuur geeft de sowieso al levendige Rat nog meer spontaniteit en energie. Deze Ratten houden van verandering en verre reizen, en ze zijn altijd enthousiast om nieuwe projecten of reizen naar verre oorden te ondernemen. Vuur Ratten veranderen meestal vaker dan andere Ratten van beroep of woonplaats, en ze houden niet zo van routine. Ze kunnen wel angstig en impulsief zijn, maar hun lust voor het leven is onweerstaanbaar, en ze hebben het natuurlijke vermogen van de Rat om makkelijk in de omgang en geliefd door anderen te zijn. Vergeleken met andere Ratten, zijn Vuur Ratten vrijgeviger, zelfredzamer en energetischer, en hebben ze helaas minder zelfbeheersing.

Aarde Rat: 1948 & 2008

Het element Aarde voegt meer soliditeit toe aan de persoonlijkheid van de Rat. Een Aarde Rat is conventioneel en iemand die veel succes bereikt in het leven. Hij zal al snel in zijn leven een solide basis verzekeren voor zowel zichzelf als zijn gezin. Deze Ratten zijn net zo ingenieus en intelligent als andere Ratten, maar ze hebben een beter besef van de werkelijkheid, waardoor ze niet zomaar spontaan achter alles aanrennen. Aarde Ratten zijn eervol en leiden graag een stabiel leven. Het geeft ze een gevoel van innerlijke zekerheid om langzaam maar zeker veel materiële bezittingen te vergaren. Hoewel ze ook een tikkeltje gierig kunnen zijn, zijn ze gul in hun gevoelens voor vrienden en familie.

Chinese horoscoop Rat & liefde

Ratten zijn mooie mensen met aantrekkelijke persoonlijkheden. Een Rat trekt van nature de bewondering van anderen aan. Er zijn volgens de Chinese astrologie maar weinig arme Ratten, en ook op seksueel gebied komen ze niets tekort, zeker niet wanneer ze nog jong zijn. Ratten zijn romantisch ingesteld en zijn altijd gelukkiger wanneer ze alles met iemand kunnen delen.

De beste eigenschap van een Rat is zijn charme. Ratten kunnen je hart doen smelten met een glimlach. Daarbij kunnen ze goed flirten, dus ze kunnen zonder al teveel moeite de harten van anderen veroveren. Ratten gaan ook graag uit, dus ze krijgen volop kansen om potentiële partners te ontmoeten. Een mindere eigenschap van de Rat is dat hij het moeilijk vindt om de band met vorige minnaars los te laten. Dit kan natuurlijk problemen opleveren bij nieuwe relaties. Maar wanneer een Rat eindelijk de ware vindt, zal hij oprecht tevreden zijn met de intimiteit van het partnerschap.

Chinese horoscoop match voor de Rat

Volgens de Chinese astrologie passen de sterrenbeelden als volgt bij elkaar:

Rat & Rat
Dit kan een geweldige relatie worden, maar er is wel een onderliggende concurrentiestrijd.

Rat & Os
Ondanks de sterke seksuele chemie, heeft dit weinig kans op een langdurige relatie of huwelijk.

Rat & Tijger
Dit kan een goed samen gaan, maar jullie zullen wel de nodige ruzies ondergaan.

Rat & Konijn
De Rat vindt het Konijn maar saai. Dit leidt tot frustraties.

Rat & Draak
Een zorgzame en stabiele relatie. Jullie waarderen elkaar en kunnen goed met elkaar opschieten.

Rat & Slang
Werk aan jullie verschillen, en misschien leren jullie nog eens wat van elkaar.

Rat & Paard
Nee, begin er maar niet eens aan.

Rat & Geit
Als jullie heel erg jullie best doen, kunnen jullie hier wel wat van maken.

Rat & Aap
Jullie hebben hetzelfde doel in het leven en zijn een goede match.

Rat & Haan
Te veel conflicten. Dit is niet de moeite waard.